علامت تجاری متشکل از اسم، اصطلاح، نشانه ،طرح یا مجموعه ای از آن ها می باشد که با هدف معرفی کالاها و خدمات فروشنده یا تعدادی از فروشندگان و متمایز ساختن کالایشان از محصولات سایر رقبا ایجاد می شود.
ثبت علامت تجاری
علامت تجاری به منظور شناساندن کیفیت کالا بکار می رود.به بیان دیگر علامت تجاری ابزاری در خدمت تاجران است که با بکار بردن آن کالا یا محصول خود را با تضمین کیفیت آن در مقابل اجناس رقبا به مشتریان می فروشند و در واقع علامت تجاری تضمین کیفیت خوب کالا است و خریداران توسط آن کالا، کیفیت و کمیت آن را شناخته و بوسیله آن علامت، جنسی را که می خواهند خریداری کنند را شناسایی می کنند.
از آنجا که ثبت مزایای مرتبط با کیفیت کالا بوسیله علامت تجاری کالا انجام می شود و معروفیت علامت تجاری که به آن به عنوان برند اشاره می شود، برای شرکت یا بنگاه اقتصادی تولیدی مزایای مادی و اعتباری و معنوی در پی دارد، از این رو علامت تجاری از جایگاه ویژه ای در تجارت برخوردار شده بطوریکه تاجران با حساسیت زیادی از علامت تجاری خود مراقبت می کنند. با به ثبت رسیدن قانونی یک علامت تجاری، زمینه حمایت قانونی از آن مهیا می گردد و از آن در مقابل افرادی که به دنبال سوء استفاده یا تقلب یا کپی برداری از برند هستند صیانت به عمل می آورد.
مزایای ثبت علامت تجاری
به تعدادی از مهم ترین مزایای برند در قسمت زیر اشاره خواهیم کرد:
- تنها کسی حق استفاده انحصاری علامت تجاری را دارد که آن علامت را به ثبت رسانده است.به این مفهوم که چنانچه فردی خود را به ثبت نرسانده باشد، نمی تواند مانع از استفاده سایر افراد از آن علامت شود و به همین دلیل تمامی تاجران و موسسات تجاری، علائم خود را به ثبت می رسانند تا برند خود را در مقابل کپی برداری و کلاهبرداری حفظ نمایند.
- برای مشتریان ثبت برند، تضمینی جهت تمییز کالاها از یکدیگر می باشد.
- با ثبت برند، شرکت و محصولات و خدمات تان اعتبار و معروفیت کسب می کنند.
- انگیزه ای برای شرکت ها جهت سرمایه گذاری با هدف ارتقا یا حفظ کیفیت محصول می باشد.
- به شرکت ها در تمییز کالاهای شان کمک می کند..
- احتمال دارد جهت استفاده از تسهیلاتی نظیر وام مفید واقع شود.
- ثبت برند با می تواند با ایجاد ارزش افزوده ی سهام برای سهامداران موجب بالا رفتن درآمد شرکت شود.
- علامت تجاری ثبت شده ، قابل واگذاری است و قابلیت نقل و انتقال را دارد.
- شرکت های ثالث می توانند با کسب اجازه شرکت اصلی، از یک علامت تجاری ثبت شده استفاده کنند و شرکتی که آن علامت را ثبت کرده از این طریق به منبع درآمد دیگری دست می یابد حتی امکان دارد که شرکت مذکور قراردادی جهت اعطای نمایندگی فروش با شرکت ثالث منعقد کند.
- امکان دارد که دارایی ارزش کسب و کار را داشته باشند.
- در قرارداد اعطای نمایندگی،بخش لاینفک تلقی می شود.
- اشخاص ثالث می توانند اجازه استفاده از آن ها را کسب کنند و از این طریق به منبع مستقیم درآمد حاصله از حق امتیازها دست می یابند.
- به عنوان وسیله بازاریابی و ایجاد وجهه و شهرت و اعتبار برای شرکت ها محسوب می شوند.
مدارک لازم جهت ثبت علامت تجاری
مدارک لازم جهت ثبت علامت تجاری به شرح زیر است :
- مدارک شناسایی فرد درخواست کننده : الف) اشخاص حقیقی: ارائه رونوشت شناسنامه و رونوشت کارت ملی ، ب) اشخاص حقوقی: جدیدترین روزنامه رسمی، رونوشت شناسنامه مدیر و کارت ملی افرادی که حق امضاء دارند.
- مدارک نماینده قانونی (وکیل) : درصورتی که نماینده قانونی متقاضی (وکیل، افراد دارای حق امضا برای اشخاص حقوقی و ….) تقاضا را ارائه دهند، مدارک آن باید پیوست گردد.
- نمونه گرافیکی یا عکس یا تصویری از علامتی که مورد تقاضا است در ماکزیمم ابعاد ده در ده سانتی متر.
- چنانچه علامت ارائه شده به شکل سه بعدی است، علامت به صورت نمونه گرافیکی یا تصویر دو بعدی از شش زاویه متفاوت تهیه و ارائه می شود تا در کل یک نمونه واحد را تشکیل دهند.
- تحویل مدارک مبنی بر فعالیت در رشته مربوط.
- برخورداری از حق تقدم: درصورتی که متقاضی ثبت خواهان برخورداری از مزایای حق تقدم (مازیمم 6 ماه) بر اساس تقاضای ثبت یا ثبت خارج از کشور شود، لازم است مدارک مربوط به حق تقدم را به انضمام اظهارنامه یا ماکزیمم طی 15 روز از آن تاریخ تسلیم کنند.
- ارائه نسخه ای از ضوابط و شرایط استفاده از علامت جمعی و کسب تاییدیه مقام صلاحیت دار.
مراحل ثبت علامت تجاری
در جهت کسب اطلاعات بیشتردر خصوص مراحل ثبت علامت تجاری می توانید با وکیل ثبت برند تماس بگیرید و از تجربیات مشاوران و کارشناسان ما در این مجموعه ثبتی بهره مند شوید.