اگر بخواهیم به تعریف برند بپردازیم باید گفته شود که دارای معانی بسیار وسیعی میباشد و در قومیتها ، فرهنگ ها و زبان ها ثبت کردن آن متداول می باشد. کشورها هر کدام مقررات ویژه ای جهت ثبت برند خود دارند . در ضمن برند ها قابلیت ثبت بین المللی را نیز دارا هستند.
این مساله که برند ازچه دوره ای متداول گردید معلوم نیست.در دوره های گذشته انسانهایی که بر روی ظروف سفالی خود طراحی کردند ئ انها نشانی برای تولید خود در نظر گرفتند ممککن است نخستین کسانی باشند که برند را به عنوان یک عملیات اقتصادی به کار برده باشند.عقایدی هم بر این مبنا وجود دارد که کسانی که صاحب سگ بودند برای مشخص شدن مالکیت خود بر انها بر بدن آنها داغ می گذاشتند بانی برند بوده اند.
به طور مسلم برند در فرایند تجارت و صنعت در اجتماع دارای نقش بسزایی می باشد. برند وجه تمایز بین محصولات می باشد و همچنین محصولات و خدمات یک شرکت را نیز معرفی می کند و باعث رشد و نمودار شدن یک محصول خواهد شد و موجب جلب توجه و نظر مصرف کننده و مشتری می شود و در صورت مرغوبیت باعث می شود که مصرف کننده مشتری دائم آن برند باشد.
اداره مالکیت معنوی مطابق با قانون تجاری ایران متصدی ثبت برند در ایران می باشد. چنانچه برندها دارای شرایط ثبت نباشند و تنها تعدادی از شرایط را دارا باشند اداره ی یاد شده با توجه به مقررات داخلی خود و همچنین قوانین بین المللی ثبت برند ثبت برند را تایید نخواهد کرد و برند ارجاع خواهد شد.
یکی از مباحثی که موجب می شود ثبت برند تایید نشود وجود حرف لاتین در برند می باشد. فقط در صورتی با ثبت آن موافقت خواهد شد که فردی که مالک برند است از نظر اقتصادی و تجاری دلایل موجهی ارائه دهد که ارتباط شرکت خود با شرکتها و موسسات دیگر بین المللی را ثابت کند و یا کارگزار صادراتی و وارداتی باشد که می بایست دارای کارت بازرگانی باشد. پس به همراه داشتن کارت بازرگانی ،تقاضا و اظهارنامه ثبت برند فرد یا شرکتی که تمایل دارد که برند خود را به لاتین به ثبت برساند الزامی می باشد.
مجوز ثبت برند لاتین مادامی که فرد یا شرکت اقدام به اخذ کارت بازرگانی قانونی نکرده است صادر نخواهد شد.
فعالان اقتصادی و تجاری اکثرا تمایل دارند برند خورد را به لاتین به ثبت برسانند چرا که برند لاتین جاذبه بیشتری برای مصرف کنندگان یا مخاطبین خود دارد. روال انجام اکور ثبت برند لاتین مشابه با ثبت برند فارسی می باشد و در چند موذد دارای تفاوت است که به ذکر آنها می پردازیم:
– ملاک ثبت برند لاتین برای اطلاع حاصل کردن از سابقه ثبت برند مطابقت با معیارها و مشابهت های ثبت مادرید جهت بررسی می باشد.
– با توجه به اینکه تعداد موارد ثبت لاتین بسیار زیاد می باشد شانس ثبت آن در برابر ثبت برند فارسی اندک می باشد.
– در حیطه ی بازاریابی بین المللی ثبت برند لاتین می تواند موفقیت بیشتری را به خود اختصاص دهد.
– برای به ثبت رساندن برند لاتین وارسی سوابق ثبتی مادرید و دیگر برندهایی که فارسی نمی باشند همچنین بررسی خواهند شد.
– اخذ کارت بازرگانی برای اینکه برند خئد را به لاتین به ثبت برسانید الزامی می باشد.
– چنانچه کلمات بکار رفته در برند لاتین فارسی باشند یا با فونت لاتین ثبت شده باشند در داشتن کارت بازرگانی تاثیری نخواهند داشت.
زمانی که در ثبت برند خود به زبان لاتین دچار مشکل شدید و از نحوه قانونی آن اطلاع کافی ندارید می توانید با یک تماس تلفنی با مشاوران و کارشناسان وکیل ثبت برند راهنمایی لازمه را اخذ نمایید .
اشاره شد که جهت به ثبت رساندن برند به لاتین می بایست کارت بازرگانی در اختیار داشته باشید.با اخذ این کارت شما قادر خواهید بود تقاضای ثبت برند خود با حروف لاتین ارائه دهید.این موضوع که حروف به فارسی قید شده باشند یا به لاتین درج شده باشند فرقی نمیکد. به هر جهت اگر در برند از فونت لاتین استفاده شده باشد می بایست برای به ثبت رساندن آن کارت بازرگانی اخذ شود و به همراه دیگر مدارک ارائه گردد.
مراحل بعدی مشابه با ثبت برند فارسی طی خواهد شد.چنانچه قصد این باشد که برند فارسی به ثبت برسد اجباری برای وارسی برندها در کشورهای دیگر نمی باشد در صورتی که درخواست ثبت برند به لاتین ارائه شده باشد بررسی ها بنا به مقررات و شرایط بین لمللی انجام خواهد شد و نمونه برند شما نباید در هیچ کشوری موجود باشد و برند مورد تقاضا می بایست اصول و استانداردهای توافقنامه مادرید و پروتکل الحاقی آن را دارا باشد از این رو مستلزم زمان بیشتری برای اخذ استعلام و بررسی ثبت برند می باشد.
دارا بودن برند لاتین به این معنا نیست که بموجب داشتن آن بخواهید عوارض و مالیات بیشتری نسبت به سایرین پرداخت نمائید و تاثیری در این مقوله نخواهد داشت.
چنانچه قصد به ثبت رساندن برند لاتین را داشته باشید باید مراحل بیشتر و پیچیده ای را در قیاس با ثبت برند فارسی طی کنید.اظهارنامه ای که برای ثبت برند لاتین باید ارائه شود و همچنین تقاضای ایراد شده شکل متفاوتی خواهد داشت که درخواست کنندگان معمولا نسبت به این امر آگاهی نداشته و در طی مراحل ممکن است روش درست را پیش نگیرند.
تفاوتی که بین مراحل به ثبت رساندین برند لاتین و ثبت برند فارسی وجود دارد این است که برای ثبت برند لاتین باید کارت بازرگانی داشته باشید . برای به ثبت رساندن برند باید مراحل ذیل طی شود:
فرم اظهارنامه ثبت برند کامل شود و به اداره ثبت شرکت ها ومالکیت صنعتی در تهران ویا چنانچه در شهرستان مشغول به فعالیت می باشید به اداره ثبت در شهرستان ها ارائه شود. این فرم مشخصات درخواست کننده ونوع علامت و محصول یا خدمات مورد نظر را در بر میگیردو در سه نسخه تنظیم شده است.
برای مشخص شدن اینکه برند قبلا به ثبت نرسیده و یا مشابهی از آن وجود ندارد می بایست از برند استعلام به عمل آید.
با آیین و قوانین موجود دارای تضاد نباشد
حروف یا کلماتی که در برند بکار می روند باید به فارسی نگارش شوند.در صورتی می توان حروف لاتین را نیز بکار گرفت که فونت آنها از سایز حروف فارسی کمتر باشد.
در صورتی که برند مورد تقاضا شرایط ذکر شده را دارا باشد فوق در روزنامه رسمی کشور به انتشار می رسد و چنانچه در عرض یک ماه پس از نشر آگهی شکایت یا اعتراضی نسبت به برند شما صورت نگرفت می بایست اقدام به نشر آگهی دوم کرد.
برای کسب اطلاع بیشتر در مورد مراحل ثبت برند لاتین با مشاوران و کارشناسان ما در ارتباط باشید.