در زبان فارسی اصطلاح برند به طور معمول به منظور اشاره به محصول و یا خدماتی استفاده می شود که دارای ارزش اعتباری و اجتماعی بسیار زیادی داشته باشد.
به تبیینی دیگر برند دربردارنده ی ماهیت اجتماعی می باشد و برند هایی به عنوان قدرتمند شناخته می شوند که اشخاص به ان ها احساس مالکیت داشته باشند .به عنوان مثال بیان می کنند که این برند نام برندی است که من به آن علاقه دارم.
نماناهای ممتاز قادر می باشند تلاطم و احساسات مصرف کنندگان خود را تحریک کنند و هم چنین مشتریان هم به این اسم ها اطمینان دارند و از آن ها انتظار دارند طرح های ممتاز و خلاقیت را در محصولات خود ایجاد نمایند.
یکی از مبحث های مهم که مورد عنایت شرکت ها است مبحث وفاداری به برند می باشد.لازم به ذکر است که به صورت همیشه شرکت ها دنبال راهکارهایی می باشند که بتوانند رضایت و وفاداری مشتریان را جلب کنند.
یکی ازملاک های مهم وفاداری به برند ، انگیزه یادآوری و بازآوری برند با گروه کالایی خاص میباشد که عرصه را به منظور خریدهای دوباره مشتریان امکان پذیر می کند.
یک برند قدرتمند بایستی از این صفت ها برخوردار باشد:
علامت تجاری به وسیله کسب اطمینان از حقوق منحصر به فرد به منظور شناخته شدن کالاها و خدمات یا اجازه دادن به اشخاص دیگر جهت استعمال از علامت و دریافت نمودن مبلغ از مالک اثر حفاظت و نگهداری می کند. مدت زمان این محفاظت متفاوت می باشد اما علامت تحاری این قابلیت را بدون هیچ گونه محدودیتی و با پرداخت نمودن هزینه های مربوطه به ثبت برسد.
حفاظت و نگهداری از علامت تجاری به وسیله دایره های قانونی که در بیشتر سیستم ها مجوز تعطیل کردن اشتباه در این عرصه را دارند،تایید و مقبول می شود. از چشم اندازی گسترده تر ، علامت های تجاری با قانونی و رسمی شدن و اعطای سود اقتصادی به مالکان آن ها، درعرصه جهانی سرمایهگذاری میکنند و این نوآوری را گسترش و توسعه میدهند.
محافظت و نگهداری از علامت های تجاری از تلاشهای رقیبانی که منصف نمی باشند ، مانند اشخاص تقلب کار ، به منظور استعمال از علامت های مشخص جهت فروش محصولات و ارائه خدمات بدون کیفیت یا نا همسان جلوگیری و مانع ایجاد می کنند. این سیستم ، آگاهی و امکان سرمایهگذاری به منظور تولید و فروش کالاها و خدمات را در عادلانه ترین شرایطی که ممکن می باشد ارائه می نماید و بدین طریق سبب آسان سازی و اسان تر شدن تجارت جهانی می شوند.
وکیل ثبت برند آماده ارائه خدمات ثبت برند ، دارای دپارتمان تخصصی و باتحربه در این زمینه
الف- شخص حقیقی
ب- شخص حقوقی
تفاوتی که بین علامت تجاری حقیقی و حقوقی وجود دارد فقط در مدارکی می باشد که مورد نیاز است. برای شخص حقیقی کلیه ی مدارک بایستی به نام شخص مورد نظر باشد و به طبقه و فعالیت مورد نظر مربوط باشد. به عنوان مثال شخصی که جواز کسب آن به مواد غذایی مربوط باشد قادر نمی باشد علامت را در طبقه ای به غیر از مواد غذایی به ثبت برساند . برای شخص حقوقی کلیه مدارک و مجوزها می بایست به نام شخصیت حقوقی یعنی شرکت باشد و طبقه مورد نظر جهت ثبت بایستی در موضوع شرکت قید شده باشد. در صورتی که طبقه مورد نظر در موضوع شرکت نباشد قادر می باشد به موضوع پیوست نماید. یعنی موضوع مورد نظر را به شرکت اضافه نماید و پس از آن به منظور ثبت برند مبادرت نماید.
برای آن که علامت تجاری به ثبت برسد بایستی از شرایط خاصی پیروی نماید که این دستورالعمل در قوانین ومقررات کشورهای گوناگون با عنایت به سنت جامعه، عفت عمومی، اخلاق نیکو ، مصالح کشور و رعایت نمودن مسائل مذهبی و اخلاقی محدودیت هایی برای آن پیش بینی شده است. با توجه به ماده ۵ قانون، ثبت علامت ها و اختراعات زیر ممنوع می باشد:
پرچم مملکتی کشور ایران و هر پرچمی که دولت ایران استفاده از آن را به صورت علامت تجارتی ممنوع کند.
علامت هلال احمر – نشان ها – مارک های کشور ایران
پرچم رسمی ایران با علامت مخصوص جمهوری اسلامی و شعار الله اکبر.
کلمات و یا عباراتی که ایهام دار انتساب به مقام های رسمی ایران باشد مانند دولتی و امثال آن.
علامت تجاری موسسه های رسمی مانندهلال احمرو صلیب احمر و مانند آن.
علامت هایی که اخلال کننده نظم های عمومی و یا تناقض عفت باشد.