از گونه نشانه هایی که در روی کالا درج شده و نشان دهنده ویژگی و نوع محصول و یاخدمات می باشد علامت های تجاری گفته می شود . این نعلامت ها ضمانتی بر کیفیت مرغوبیت کالا و خدمات می باشد که به صورت شکل و تصویر و یا کلمه و… درج می شود.
ثبت علامت تجاری مطابق قانون در ماده 1 به این صورت عنوان شده است : علامت تجاری از هر قسم علامتی است اعم از نقش ، تصویر ، رقم ، حرف ، عبارت ، مهر ، لفاف و… می باشد که برای امتیاز و تشخیص محصول صنعتی ، تجاری یا فلاحتی اختیار می شود .
علامت های تجاری باید متناسب با نوع فعالیت و نوع کالا و یا خدمات باشد . بدین صورت که زمانی که دو محصول مشابه هم هستند توسط علامت تجاری از هم تفکیک شوند. بدین صورت که شاخص سازی و تمایز نشان دادن محصول و کالا توسط علامت تجاری می باشد .
1- ابداع و نوآوری
ابتکاری بودن و خلق علامت جدید می تواند سودآوری بیشتری را در پی داشته باشد . بدین صورت می توان گفت زمانی که علامتی جدید باشد گیرایی آن برای مصرف کننده بیشتر است پس در نتیجه از علانمت های تکراری پرهیز کنید و سعی کنید علامتی را انتخاب نمایید که حس بهتری به مصرف کننده بدهد. باید توجه نمایید در صورتی که اگر به علامت های قبلی ثبت شده یک کلمه و یا حرفی اضافه و یا کن کنید کارشناسان اداره ثبت مالکیت صنعتی اجازه ثبت علامت را نمی دهند.
2- عدم ایجاد اشتباه در نظر مشتری
لزومأ علامت های تجاری باید دارای تلفظی راحت و شفاف و واضح باشند یعنی طراحی و رنگ آنها به صورت باشد که آسان خوانده و قابل مشاهده باشد . و موجب اشتباه نشود بدین صورت که مصرف کننده با دیدن این علامت گمراه نشود که به عنوان مثال علامت برای منطقه خاصی باشد .
3- تمایز و تشخص
زمانی می توانید یک کالا و یا خدمات را شاخص سازی انجام بدهید که در عین جدید بودن محصولات و کالاهای مشابه را از هم تفکیک کند .
مدارک ثبت علامت تجاری
ثبت علامت تجاری به دو صورت قابل ثبت می باشد بدین صورت که هم اشخاص حقیقی و هم اشخاص حقوقی قابلیت ثبت را دارند .
شخص حقیقی
شخص حقوقی
نکته:در صورتی که در تصویر علامت یا نام مورد نظر شما جهت ثبت کلمه یا حروف لاتین استفاده نشده باشد،ارائه ی کارت بازرگانی الزامی نخواهد بود.
در ثبت علامت تجاری باید به زبان فارسی انجام شود و در غیر اینصورت که علامت تجاری خود را به زبان غیر فارسی ثبت نمایید باید قبل از آن کارت بازرگانی را اخذ نموده باشید .مراحل ثبت علامت تجاری در اداره مالکیت صنعتی امکان پذیر می باشد در صورتی که شرایط و ضوابط ثبت در آن رعایت شده باشد .
وارد سایت اداره مالکیت صنعتی شده و اطلاعات خواسته شده از متقاضی را بر حب مدارک و مستندات تکمیل نمایید